Let op! Geld lenen kost geld

Holland Visa Card Gewoon grenzeloos...

Holland Visa kaartafbeelding
Vanaf 2 december 2019 is het niet meer mogelijk om een Holland Visa Card aan te vragen die wordt uitgegeven door Qander Consumer Finance B.V.

Alles wat je moet weten over de Holland Visa Card

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over de werking van de Holland Visa Card. Wat kost de creditcard bijvoorbeeld? Is er een limiet en kun je die aanpassen? Hoe veilig is de kaart? Op deze en veel andere vragen geven we hier een antwoord. Één ding weet je alvast zeker: de uitgever van de creditcard (Qander) is geen bank. Dus bij welke Nederlandse financiële instantie je ook je betaalrekening hebt lopen, je kunt altijd van de grenzeloze voordelen van de Holland Visa Card genieten!

Kaartbijdrage

Gedurende het hele jaar genieten van de grenzeloze mogelijkheden van de Holland Visa Card? Daarvoor betaal je slechts € 3,- per maand. Een extra creditcard voor je partner kost € 1,- per maand. 

Betalen

Je bepaalt zelf hoe je de uitgaven terugbetaalt die je doet met je Holland Visa Card. De standaard betaalwijze is dat je de uitgaven elke maand in één keer volledig terugbetaalt. Hiervoor betaal je geen rente. U kunt hier de Holland Visa Card zonder kredietfaciliteit aanvragen. U kunt ook kiezen voor terugbetalen in termijnen. U kunt dan kiezen voor de volgende twee opties:

  1. Vast maandbedrag. Dit bedrag is altijd gelijk aan of hoger dan het minimale maandbedrag. Je betaalt rente.
  2. Minimaal maandbedrag. Dit is maandelijks 2% van het openstaande saldo met een minimum van € 25,-. Je betaalt rente.

U kunt alleen telefonisch een Holland Visa Card met kredietfaciliteit aanvragen. Neem hiervoor contact op met één van onze medewerkers op 073 - 646 2525. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 tot 17.30 uur. 

Voorbeeldberekeningen van de kosten van betalen in termijnen vind je onderaan deze pagina.

Contant geld opnemen

Wereldwijd kun je bij meer dan 2 miljoen geldautomaten geld opnemen: tot driemaal per dag met een minimum van € 20,- en een maximum van € 350,- per keer. Je herkent ze aan het Visa-logo. Let op: voor elke geldopname betaal je 2% van het opnamebedrag met een minimum van 4,95 euro. En je betaalt direct rente over het opgenomen bedrag bij een geldautomaat. Het rentepercentage daarvan vind je in je overeenkomst of zie de rekenvoorbeelden onderaan deze pagina.

Rente

Betaal je in termijnen of neem je direct geld op, dan brengen wij rente in rekening. Je vindt dit rentepercentage op je overeenkomst of kijk hier voor de rekenvoorbeelden.

Kaartlimiet

Je kaartlimiet bepaal je zélf bij je aanvraag. Qander toetst of deze limiet past bij je financiële situatie. Een (tijdelijke) verhoging of verlaging van je limiet is op elk moment mogelijk. Je wordt alleen geregistreerd bij het BKR als je ervoor kiest om in termijnen terug te betalen.

BKR toetsing

Bureau Krediet Registratie verzamelt informatie over kredieten die consumenten afsluiten. Op basis van die info kunnen wij bepalen of de Holland Visa Card een verstandige keuze is voor jou.

Gratis aankoopverzekering

Een mooie aankoop gedaan? Leuk. Nog leuker is het dat je nieuwe aanwinst gedurende 180 dagen in de meest voorkomende gevallen verzekerd is tegen verlies, diefstal of beschadiging. Alle voorwaarden vind je hier.

Bankonafhankelijk

Qander is géén bank. Het maakt dus niet uit bij welke Nederlandse financiële instantie je een betaalrekening hebt om van de voordelen van de Holland Visa Card te genieten.

Rekeningoverzicht

Elke maand ontvang je een digitaal rekeningoverzicht. Dat overzicht kun je ook op elk moment bekijken of downloaden in je persoonlijke internetomgeving Mijn Qander.

Wisselkoers

Voor betalingen en geldopnames in buitenlandse valuta gelden de dagelijks wisselkoersen plus een extra koersopslag van 1,8%.

Juridische helpdesk

Met de Holland Visa Card kun je je abonneren op de Juridische Helpdesk. Met de Juridische helpdesk kun je voor slechts € 1,99 per maand een beroep doen op juridisch advies.

Klantenservice

Heb je vragen? Stel ze aan onze medewerkers op het nummer  073 - 646 25 30. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.30 uur.

Kaart blokkeren

Je Holland Visa Card verloren of gestolen? Bel meteen naar +31 (0)73 - 646 25 99. Dit nummer is dag en nacht, 24/7 bereikbaar. Buiten kantooruren wordt het gesprek in het Engels gevoerd.

Kosten van de Holland Visa Card

Betaal je jouw aankopen in termijnen terug? Dan brengt Qander rente in rekening. Bij betalen in termijnen betaal je maandelijks een vast bedrag (minimaal 2% van de kredietlimiet met een minimum van € 25,-). Het maandelijkse bedrag bestaat uit rente en aflossing. Naast rente betaal je ook andere kosten zoals een kaartbijdrage van € 36,00 per jaar. In de onderstaande tabel vind je een aantal rekenvoorbeelden van de kosten. Andere kredietbedragen zijn mogelijk. 

Voorbeeldberekeningen

KaartlimietVariabele renteMinimaal maandbedragKaartbijdrageJKPTotale prijs
van het krediet
€ 1.250,- 14,00% € 25,00 € 36,00 17,48% € 1.359,00
€ 2.500,- 14,00% € 25,00 € 36,00 15,74% € 2.698,00
€ 5.000,- 14,00% € 25,00 € 36,00 14,87% € 5.377,00
€ 10.000,- 14,00% € 25,00 € 36,00 14,44% € 10.734,00

Je neemt in één keer de volledige kaartlimiet op. Je betaalt de volledige kaartlimiet terug in 12 maandelijkse termijnen. Je betaalt 14% effectieve rente op jaarbasis. Je betaalt kaartbijdrage. Je gebruikt je creditcard in dat jaar niet voor verdere betalingen. Peildatum rente 01-06-2019. Andere kaartlimieten zijn mogelijk. Wijzigingen voorbehouden.

Holland Visa Card activeren

De nieuwe Holland Visa Card die je per post hebt ontvangen, is om veiligheidsredenen nog niet direct te gebruiken. Je kunt je nieuwe creditcard zelf online activeren via Mijn Qander. Hier kun je je transacties bekijken, persoonsgegevens wijzigen of je rekeningoverzichten downloaden.

Je kaartlimiet verhogen

Een leuk hotelletje geboekt? Een auto gehuurd om de omgeving te verkennen? Tijdens de vakantieperiode komt je Holland Visa Card al snel wat vaker van pas. Je kunt de bestedingslimiet van je kaart (tijdelijk) verhogen via Mijn Qander of via onze klantenservice.

Geld naar je bankrekening

Met de Holland Visa Card betaal je niet alleen aankopen of haal je geld uit de muur. Je kunt er ook geld mee naar je bankrekening overmaken via Mijn Qander. Let op: het bedrag is beperkt tot je vastgestelde bestedingslimiet en je betaalt meteen rente over het overgeschreven bedrag.